Мярка за неотклонение ''парична гаранция'' за травматолога, уличен във вземане на подкуп

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:00 / 14.03.2005
1916
Мярка за неотклонение "парична гаранция" в размар на 4000 лв. е наложена спрямотравматолога от Унивеситетска болница д-р Румен Бацелов, съобщиха от пресцентъра на поркуратурата в Пловдив. На 11 март е образувано досъдебно производство срещу д-р Румен Бацелов за това, че на същата дата е поискал и приел подкуп от 150 лв. Тъй като д-р Бацелов не е длъжностно лице по смисъла на Наказателния кодекс, спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по член 225 Б, за което се предвиждат 2 години лишаване от свобода.
В случая със задържането на д-р Румен Бацелов с белязани банкноти става дума за умишлено злепоставяне и уронване на авторитета му, коментира пред радио Пловдив изпълнителният директор на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив д-р Стефан Димов.
По-рано д-р Димов заяви пред Дарик радио, че не може да повярва, че лекарите са толкова корумпирани, колкото се говори. Както и при случая с д-р Красен Иванов, колегите на д-р Бацелов твърдят, че той се ползва с добра репутация и е възможно да става дума за недоразумение.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).