Мъжът на 13-годишна булка остава в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 20.10.2008
1346
Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 47–годишния Николай Тошков. Срещу него са повдигнато три обвинения. В периода от май до 16 октомври в гр. Пловдив е живял на съпружески начала с 13–годишната Станка Д.

Съдът намери, че са налице доказателства, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение. Тошков е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършили деянието. Преценено беше, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление. Извършеното се характеризира с висока степен на обществена опасност и се касае за малолетно лице, по отношение на което извършеното би могло да окаже трайни последици върху психическото му развитие. Тошков е осъждан за държане на акцизни стоки без бандерол с условна присъда, чийто изпитателен срок е изтекъл и е бил реабилитиран. Аргументите на защитата, че обвиняемият се нуждае от лечение поради заболяване аритмия и следва да му се наложи по–лека мярка не бяха споделени от съда, който сметна, че същото може да бъде проведено и при мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението подлежи на обжалване и протест в 3–дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
28.10.2008 Николай Тошков остава в ареста заради съпружески отношения с малолетна
17.10.2008 Случаят на пловдивските Хумберт и Лолита влиза в съда
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).