Мъж, убил тъща си, влиза зад решетките за 18 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:17 / 09.03.2010
1627
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимия Раиф Али, 38 г.

Той беше признат за виновен в това, че на 25 октомври миналата година в с. Розино умишлено е умъртвил 79-годишната Зарифе Мустафа, като деянието е извършено с особена жестокост.

Раиф Али живеел в с. Розино на съпружески начала със Неджибе Али, дъщеря на пострадалата. Живеели в дома на родителите й заедно с майка й Зарифе Мустафа. Раиф и Зарифе били в постоянен конфликт по различни поводи. Али често упражнявал насилие над близките си - трите му деца, съпругата му и нейната майка. По отношение на него нееднократно били взимани мерки по Закона за защита от домашното насилие, а през февруари бил отстранен от къщата им. Той заживял под наем в покрайнините на с. Розино, като съпругата му продължила да контактува с него и да го посещава заедно с децата им, той също ходел в къщата им, като продължил да упражнява насилие, особено след употребата на алкохол.

На 25 октомври Раиф Али изпил голямо количество алкохол, след което се насочил към дома на тъща си. Съпругата и децата му разбрали, че приближава дома им, тъй като викал на висок глас и решили да напуснат къщата от страх от насилие. Подсъдимият влязъл в къщата и се насочил към стаята на тъща си, старица на 79 години, решавайки да я убие. Взел метална джанта и започнала да нанася удари по главата и тялото на старицата, докато починала. След това захвърлил джантата и започнала да вика за помощ, като пред дошлите полицейски служители първоначално твърдял, че е намерил старицата в това състояние, а впоследствие си признал, че я убил.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

 


Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
09.03.2021 Пловдивският апелативен съд отмени предсрочно освобождаване на жесток убиец
29.10.2009 Мъжът, умъртвил майката на жена си остава в ареста
29.10.2009 Изследват доколко е вменяем обвиненият в убийство от село Богдан
28.10.2009 Гледат мярката на мъжа, смазал главата на тъща си с автомобилна гума
26.10.2009 Две убийства след скандали за пари и имот в Карловско
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).