Мъж остава в пловдивския арест заради наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:51 / 26.05.2020
1834
Пловдивският апелативен съд остави в ареста Г. Т., като отхвърли като неоснователна жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека. Срещу Г. Т. е повдигнато обвинение за държане на няколко вида наркотици с цел разпространение. От дома му и при личен обиск са иззети 152 грама марихуана, близо 100 грама кокаин, 48 грама амфетамини и 0.88 грама екстази.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение относно авторството на деянието, в което Г. Т. е обвинен. Съдът намира, че е налице реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Това се извежда от дейността му, свързана с държане с цел разпространение на различни по вид наркотици, в не малко количество и наличието на съответните пособия – везна за измерване и гриндер за мелене на марихуана, наличието на множество опаковки за еднократна употреба с поставени в тях съответни високорискови вещества от тези по предявеното му обвинение.

Досега той е осъждан два пъти за престъпления, свързани с държане на наркотични вещества, като деянието за което е обвинен е извършено в изпитателния срок на първото му осъждане. От тези данни се извежда опасността от извършване на престъпно деяние при по-лека мярка за неотклонение.

Съдът прецени, че има реална опасност Г. Т. да се укрие, тъй като е регистриран на два адреса, но не пребивава на нито един от тях.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).