Мъж нахлу в РИК, троши компютри и прозорци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
15:47 / 29.07.2013
11775
Мъж е нахлул в помещенията на 12-я етаж на бившия Партиен дом, където е ситуирана Районната избирателна комисия, научи Plovdiv24.bg. Разбил  е вратата и е започнал да троши компютри, маси и техника, след което е взел един стол и го е изхвърлил през прозореца на покрива на Филхармонията, счупвайки стъклото. "Истинско чудо е, че няма пострадали", разказа на мястото пред репортер на сайта Илиан Иванов, шеф на дирекция "Правна" в Община Пловдив.

Изпочупена е цялата налична техника и компютри в залата. Касата е разбита. 

"В сейфа, който беше заключен, се съхраняват ключовете за помещенията в районните администрации, където се намират чувалите с бюлетините. Ключът се намираше в тайник. Когато нападателят е започнал да троши, ключът най-вероятно е изскочил от тайника и заедно с всички книжа, материали, ключове и печати от касата се намират още в помещението, затрупани от счупените маси и столове", коментира още Иванов.

По думите му, тъй като цялата техника е счупена, не се знае доколко е възможно да се възстанови цялата информацията, касаеща общинската избирателна комисия, протоколите за избор на общински съветници и кмет, документи на РИК, както и други документи, резултат  от последваща дейност на комисията.  

Мъжът, който се казва Веселин Иванов, е задържан от общинска охрана, обяснявайки, че по този начин протестира срещу системата. Според свидетели той е бил в нетрезво състояние, под въздействието на наркотици или с психични отклонения. 

Очевидци разказаха на мястото, че нападателят се е качил по асансьора до последния, 12-ти етаж на сградата около 14:30 часа. След погрома в залата, той е развял българския трибагреник от счупения прозорец. Вдигналия се шум се чува до 10-я етаж  и служител на общината вика охраната, която лови нападателя. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).