Мъж легна на операционната маса в "Каспела" и се събуди ужасен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
16:00 / 28.03.2016
81228
Мъж от Хаджидимово стана жертва на безсмислена и ненужна операция, застрашила живота му в пловдивската болница "Каспела", пише struma.com. Бил опериран заради диагноза "диастаза", с която бил на преглед. След като операцията минала, той с ужас установил, че там направили ревизия и поправка - "ексцизия" на стар "цикатрикс" /белег/, при условие, че мъжът никога в живота си не е бил опериран. 

След безсмислената хирургична намеса е предизвикана херния и днес коремът на пострадалия мъж расте с всеки изминал ден. Състоянието му е тежко, той носи колан, за да не изпаднат червата му.

Историята започва с банален преглед при лекар от пловдивската болница. 65-годишният Александър Вангелов отива на преглед с диагноза "диастаза" /разделение на предните коремни мускули/ и преглеждащия го лекар заявява, че трябва да бъде опериран. 

Записват го още на следващия ден. И ето какво разказа Вангелов:

Постъпвам в болница на 28.10.2015 година за преглед с диагноза "диастаза". Без никакви обяснения от страна на д-р Димов ме насрочи за операция на следващия ден. Какво и как са се гаврили по време на операцията, не ми е известно.

След изписването ми от болницата си обаче получавам епикризата и установявам, че диагнозата за заболяването ми е друга. В същата е отразено и че са ми правили "ексцизия на стария цикатрикс", което преведено от доктор, означава, че имам предишна операция.

Отговорно заявявам, че това е пълна измислица и лъжа. Никога преди това не съм опериран.
След операцията се чувствам изключително зле.

Коремът ми е подут и болезнен при допир. Не мога да се храня нормално. При направена консултация с хирурга от Благоевград д-р Таковски ми бе обяснено, че са ми предизвикали херния, която трябва задължително и спешно да се оперира.

Опитвам се да си отговоря на няколко въпроса:
Колко пари са източени от Здравната каса за проблем, който е могъл и да не се оперира?

Кой ще ми плати за причиненото ми неразположение?
Кой ще ми подсигури средства за по нататъшно оперативно лечение и възстановяване, тъй като съм с инвалидна пенсия от 195 лева?

Прилагам епикриза и снимки на състоянието ми в момента, което се влошава с всеки изминал ден.
Много се надявам, че въпросните доктори ще бъдат санкционирани, за да не може да продължава гаврата със здравето на хората.

Не мога да си искам правата в съда, защото по стара българска поговорка "Гарван гарвану око не вади" и няма как да се докаже, че докторите са сгрешили, пък и не разполагам със средства. Това, което ми се случи, е страшно, казва Вангелов.

Според него лекарите в болницата му се изсмели, когато казал, че ще ги съди заради ненужното отваряне на корема му, довело до сериозни последици. 

Виж коментарите (22)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).