Мъж: Тътенът на камбани ме стресира! РЗИ: Това е несериозно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (47)
09:10 / 22.02.2012
8840
Жител на кв. "Смирненски" се жалва от "шума" на камбаните на храм "Св. Климент Охридски". Публикуваме писмото му, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, без никаква редакторска намеса.

"Ужасяваща е данданията, която създават уредбите на новопостроения храм "Св. Климент Охридски" в район "Западен". Всяка сутрин в 8.00 часа и още няколко пъти през деня силният тътен на камбани създава стресова ситуация за деца и възрастни, като не им дава спокойствие дори в почивните дни. След подаден от мен сигнал до общината получих следния анонимен отговор: 

"Уважаеми господин Христов,

Във връзка с Ваш имейл до Община Пловдив Ви уведомяваме, че служители на ОП "Охрана и сигнализация" извършиха проверка на място по повод Вашия сигнал. Действително установихме, че има камбанен звън, който огласява пространството около църквата. При разговор с граждани, преминаващи покрай храма, не установихме негативно отношение и дразнене от шума на камбаните.

ОП "Охрана и сигнализация" няма компетентността и не разполага с апаратура за измерване на нивото на шум. Компетентен орган, който може да измери шума и да даде становище относно допустимия праг на шум, е РИОКОЗ- Пловдив.

Моля, ако желаете, за компетентно становище и отговор с измерване на нивото на шум, да се обърнете към директора на РИОКОЗ- Пловдив.

С уважение, ОП "Охрана и сигнализация".

Смешно е да се твърдят подобни неща за преминаващи хора - след като дори не са попитани живущите в района на църквата. Шумът е толкова силен, че съм убеден дори да нямам наличната апаратура, че не отговаря на допустимите норми".

Plovdiv24.bg се свърза с шефката на РЗИ в Пловдив Ваня Танчева-Манчева, която обаче отказа да коментира подобен род несериозни, според нея, сигнали.

Припомняме, че православният храм "Св. Климент Охридски" отвори врати на 25 ноември 2008 година. Разположена в кв. "Смирненски", където дотогава нямаше православен храм, тя стана първата от 60 г. новопостроена църква в Пловдив.


Виж коментарите (47)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).