Музей "Тракарт" организира "Дни на тракийската култура" за пореден път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:52 / 14.06.2016
1497
За четвърти път Културен център - музей "Тракарт" организира "Дни на тракийската култура" под наслов "Музика и слово" в периода от 17 юни до 22 юни 2016г. Тази година дните се провеждат в памет на основоположника на тракологията в България, именитият български археолог проф. Александър Фол.

Откриването е на 17 юни /петък/ от 18.00 ч. Гости са проф. Валерия Фол, концерт на д-р Александра Фол и Жан-Пиер Кутюрие и вечерта се посвещава на двамата Фол - Николай и Александър.

В програмата са включени лекторите проф. Иван Маразов, Иван Гранитски, проф. Добрин Денев, Петър Кацаров, Петко Атанасов, Варта Корисян, Константин Каменов и Николай Близнаков.

В съботния ден акустичен музикално-поетичен рецитал ще представи рок група "Денвър", в понеделник авторска музика на академик Николай Стойков в изпълнение на Ромео Смилков и клавирно дуо Велислава Стоянова и Мартин Дафинов, във вторник ще гостуват хор "Евмолпея", а на финала на "Дни на тракийската култура" ще гостува театър - студио "4 x С" с уъркшоп "Опит за случване"от 11 ч, и от 19.00 със спектакъла "Орфей или върни се в твоя Ад, човече", студио ръководено от Николай Георгиев.

Входът за всички събития е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).