Муравей Радев призова пловдивчани да подкрепят дясната коалиция на ГЕРБ

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
11:14 / 07.10.2019
4149
Бившият финансов министър Муравей Радев призова на местния вот пловдивчани да подкрепят дясната коалиция на ГЕРБ – събирателен образ на българската десница. Той направи това снощи по време на представянето на книгата си "Прекършен живот“, която разказва за трудностите, през които е минал баща му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова, кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Централен“ Георги Стаменов, кандидатите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и много пловдивчани. Менда Стоянова предаде специалните поздрави на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, който не можа да присъства заради предварително поет ангажимент – участие в телевизионно предаване.

"Хората са били хвърлени в лагерите, защото не са страдали достатъчно за кончината на Сталин. На много от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази съдба е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е загубил и двата си крака до коленете“, каза бившият финансов министър.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го призова да не спира да пише, за да е наясно младото поколение с този период и никога комунистите да не се връщат отново в управлението.

"Нека тази книга не е последната, за да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага“, отбеляза Стоянова.

Муравей Радев призна, че е жив свидетел на много ключови събития и би могъл да ги събере в мемоари. Той бе категоричен, че е в сферата на фантастиката кмет от БСП да спечели Пловдив.

"Пловдивчани са културни, интелигентни хора и истински десни демократи. Това е причината в продължение на 30 години градът на тепетата да не е бил управляван от червен Общински съвет. Единствената възможност е един от кандидатите да се опита да върне БСП на власт по друг начин, както го направи преди два мандата“, обяви Радев.

"Много работа имаме да вършим и затова десните партии трябва да сме заедно, за да се осъществи мечтата на баща ми – един ден да видим България национално мощна и социално силна държава“, заключи Муравей Радев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).