Мълчалив протест в "Автоелектроника" Пловдив заради смяна на шефа

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
15:01 / 28.09.2015
2641
Синдикати, но и работници в българо-руското дружество "Автоелектроника" в Пловдив излязоха на мълчалив протест днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Представители и на КТ "Подкрепа, и на КНСБ заявиха, че днешното мероприятие е в подкрепа на настоящия директор на предприятието Славчо Терзиев.

"С него имаме добър социален диалог и причината да го подкрепим е предстоящият проект за неговата смяна с Георги Даракчиев", обясни председателят на регионалния съвет на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински.

По думите му Славчо Терзиев в годините е доказал своята компетентност и умението да работи добре и в полза на предприятието. Това се доказвало от положителните резултати на "Автоелектроника".

"За нас буди недоумение коя е причината, поради която ще се направят генерални структурни промени в предприятието, при положение, че е налице едно добре функциониращо предприятие, с положителен финансов резултат", каза още Бойкински.

Според протестиращите новопредложеният кандидат за директор на "Автоелектрониак" Георги Даракчиев е завършил икономика на туризма и от 8 години работи като преводач. Според тях тази смяна ще доведе предприятието до изпадане в несъстоятелност.

По думите на председателят на СС на ККТ "Подкрепа" в предприятието Мария Дойчева синдикатите в "Автоелектроника" от месеци търсят връзка с Министерството на икономиката, но такава не е осъществена. Дори в петък са изпратили писмо, с което уведомяват за днешния си протест и са поканили министър Божидар Лукарски да се срещне с тях. Отговор обаче няма.

Междувременно на откриването на Есенния технически панаир, на който присъстваше министър Лукарски, той посочи, че ако несъгласието на синдиката в "Автоелектроника" е само със смяната на директора, то е неоснователно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).