Монтираха нови пейки по поречието на Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:27 / 11.09.2017
2771
Днес на пешеходната зона в района на бул."Марица" между моста на УХТ и моста на Герджика бяха монтирани три пейки и три бетонни кошчета за отпадъци. Мерките за облагородяване на зоната за отдих между река Марица и велосипедната алея успоредно на бул. "Марица юг" са предприети от кмета на район "Централен" Георги Стаменов.

"При нас постъпи жалба от жителка на района. Всеки сигнал за нередност, който получаваме, се насочва към съответния отдел в районната администрация за становище, след което се пристъпва към оглед и реакция от страна на район "Централен". От голямо значение за нас е добрата съвместна работа с ОП "Паркове и градини", коментира Георги Стамено. ОП "Паркове и градини" има ангажимент да поддържа чистотата на алеите, тяхната здравина и цялост, както и озеленяването на зоните в града.

"Централен" не предпиема капиталови разходи в района между двата моста поради планирани намеси в рамките на проекта "Приобщена река", част от програмата на ОФ "Пловдив 2019". Те ще бъдат реализирани с европейски средства. "Не искаме да има дублиране на разходи за един и същи проект, което би било нецелесъобразно за бюджета на Община Пловдив и конкретно на район "Централен", допълва Стаменов.

Във връзка с наближаващата национална кампания "Да почистим България" на 16.09.2017г., в която ще се включи и район "Централен", кметът призовава всички жители на зоната около бул. "Марица", моста на УХТ и на Герджика да мислят за опазването на междужилищните пространства и местата за отдих. "Монтираните кошчета и пейки имат за цел да бъдат използвани благоразумно, за да бъдат в услуга на жители и гости на града по-дълго време.", казва Георги Стаменов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).