Монтираха 12 табели с информация за царския орел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:07 / 08.09.2017
2330
През лятото на 2017 г. "Електроразпределение Юг" (част от групата на EVN България) монтира 12 информационни табели по проекта "Живот за царския орел" (Life forsafegrid). 

Целта на проекта е опазване на царския орел и намаляване на смъртните случаи при птици, причинени от контакт с електропроводи в най-важните обекти от мрежата "Натура 2000".

Табелите са разположени в районите на Харманли и Тополовград, като се намират в близост до изградена в рамките на проекта нова енергийна инфраструктура. Всяка от тях е с височина 1,5 м и са изградени от дървена конструкция. Съдържанието включва текст на български и английски език, както и снимков материал.

Целта на табелите е да представят любопитни факти за царския орел, както и да привлекат вниманието на местното население и туристите към основните дейности, осъществявани от дружеството по проекта:
• кабелиране (вкопаване в земята) на въздушни електропроводи
• изграждане на на т. нар. ПАС система (изолирани въздушни проводници)
• монтиране на защитни изолации по стълбове от електроразпределителната мрежа.

Природозащитните дейности, от своя страна, включват създаване на ГИС (Географска информационна система) с база данни и мониторинг на популацията на царския орел.

С проекта "Живот за царския орел" (LIFE 12 NAT/BG/572), който изпълнява съвместно с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), "Електроразпределение Юг" е първата инфраструктурна компания в България - координиращ бенефициент по програма LIFE.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).