Модни колекции за деца на изложение в Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:12 / 09.05.2011
1440
Модни колекции за деца и тийнейджъри са подготвени специално за Националното изложение на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания. То ще се проведе от 11 до 14 май 2011 г. в Международен панаир Пловдив под патронажа на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Рокли за шаферки ще покаже софийската фирма "Виктория", а бургаската "Черноморка" е изработила трикотажни облекла от италиански материали. Дрехите за момчета и момичета са акцент в експозицията на "Родина"-Варна, а детски обувки ще представи "Миролюбец"-Ловеч.

Новите тенденции в дамската мода са разработени в колекциите на кооперациите "М. Денчева", "Иглика" и "Рила". Освен тях в изложението са включени работни облекла и обувки, пластмасови изделия, инсталационни материали, помощни средства за инвалиди.

44 специализирани предприятия и кооперации се представят на форума, в който участват 5 национално представени организации - Националният съюз на трудово-производителните кооперации, Националният съюз на кооперациите на инвалиди, Националната федерация на работодателите на инвалиди, Съюзът на глухите и Съюзът на слепите.

"Проявата се финансира чрез проекти от фонд "Социално подпомагане" и Агенцията за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика. За да стане тя реалност, съществени са приносът и подкрепата на ръководството на Международен панаир Пловдив", заявиха от Националния съюз на трудово-производителните кооперации. Целта е да се популяризира дейността на кооперациите на хора с увреждания и така те да се интегрират в обществото, добавиха от там.
 
Кръгла маса на тема "Бизнес средата - фактор за социално включване" е планирана за 12 май. На нея ще бъдат обсъдени проблемите на трудовата заетост на хората с увреждания и промяната на нормативната уредба за дейността на специализираните предприятия и кооперации. Преди това на модно ревю ще бъдат показани модните колекции на фирмите участници в изложението, което се организира за 9-и път.

По същото време в панаира ще се проведат първото издание на новата Международна изложба за мебели и вътрешен дизайн "Интер хоум дизайн" и надпревара за Националната кулинарна купа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
11.05.2011 Фешън колекции и мебели уникати в Панаира
05.05.2011 Панорама на модата в Панаира
15.04.2011 Румънска фирма грабна Голямата награда на ТФ ФЕСТ 2011
14.04.2011 Второкласници се пробват за мениджъри на ТФ ФЕСТ
13.04.2011 Печатницата на БНБ показва тайните си в Панаира
13.04.2011 Днес показват лазер, който разкрасява мобилни телефони
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).