Мобилна станция измерва въздуха след пожара в Шишманци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:32 / 11.09.2017
1940
Веднага след получен сигнал за пожар в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене в Шишманци, е сформиран екип от експерти на РИОСВ - Пловдив и Регионална лаборатория - Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда. Информацията за инцидента е подаден от управителя на екозавода в 6.55 часа. За ситуацията с пожара е запознат и кметът на община Раковски. 

На място е позиционирана мобилна автоматична станция за измерване качеството на атмосферния въздух, като първите стойности ще бъдат оповестени своевременно.

Опожарена е същата площадка, която горя в началото на юни. През юли 2017 г. с решение РИОСВ - Пловдив прекрати регистрационния документ на оператора. На дружеството бяха наложени две наказателни постановления на стойност от по 4 000 лв. - за неводене на отчетност и за неуведомяване за случай на непосредствена заплаха за екологични щети. Все още се водят следствени действия по случая. Припомняме, че сигналът за пожара е подаден в 2.20 ч. тази нощ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).