Много важен човек посети Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:05 / 19.07.2018
10564
"Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, надявам се да задълбочим партньорските се взаимоотношения“, това написа в протоколната книга на община Пловдив Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие. Той поздрави кмета Иван Тотев за добрият напредък на града през последните години.

"Да, градът ни се радва на все повече чуждестранни инвеститори, въпреки ниските нива на безработица. В "Тракия икономическа зона" има 80 000 заети в производството. Пловдив заедно със София са единствените градове с механичен прираст за миналата година, а през първото тримесечие сме издали повече разрешения за строеж, отколкото столицата“, заяви кметът, който не пропусна да отбележи пред представителите на Европейската банка за възстановяване и развитие, че досега реализираните проекти с Банката са повече от добри.

"Решихме много градски проблеми, надявам се и за в бъдеще това да се случи, в съответствие със съвременните реалности на средата“, допълни Иван Тотев и сподели, че през 2020 година от общинския бюджет ще се освободят допълнителни средства, свързани с 50 милионния заем, изтеглен през 2006 година. "Това ще позволи да стартираме реализацията на други важни проекти, касаещи Пловдив и неговите жители“, заключи той.

Президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти е за първи път в Пловдив и в плановете му се включва освен посещение на града, но и на фирми от региона. Той се позаинтересува с какво регионът привлича чуждестранни инвестиции, а кметът отговори – "конкурентната бизнес среда и фактът, че порез последните няколко години община Пловдив работи непрекъснато чрез отдела си "Бизнес развитие и международно сътрудничество“ и "Тракия икономическа зона" с различни компании – местни и чуждестранни, с което постигна бърз икономически ръст и устойчивост в своята политика в региона“.

Така процесът на навлизане на нови инвеститори в региона се увеличава, като по-лесно намират обучени кадри, тъй като компаниите вече навлизат в професионалните училища чрез  дуално обучение в образованието, посочи накрая кметът Иван Тотев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (83):
18.12.2017 Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други
10.12.2017 Пускат велоалея до "Цариградско шосе" през бул. "Шести септември"
15.11.2017 Мащабните пловдивски ремонти решават още един проблем
23.10.2017 Кметът обясни защо трафикът в Пловдив няма да се облекчи дори и след големите ремонти
30.09.2017 "Щрабаг" го закъса, търси строители за Пловдив
28.09.2017 Удължиха срока за усвояване на парите за ремонтите с 30-милионния заем
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).