ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Много добри резултати на редовния изпит за прием в УХТ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:39 / 09.07.2020Коментари (0)3316
©
Много добри са резултатите на кандидат-студентите, които днес държаха редовните изпити по математика и по химия и опазване на околната среда за прием в Университета по хранителни технологии /УХТ/.

По Математика отличните оценки са 6, няма двойки, а по Химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4 и има само една двойка.

Двата редовни изпита също се проведоха online, за да има равнопоставеност между кандидатите, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

Точно в 9 ч. беше активиран тестът от 25 въпроса по математика, а от 12 ч. – по химия. В рамките на 60 минути бъдещите студенти решаваха задачите, а резултатите станаха ясни веднага след приключването.

Първото класиране ще бъде обявено на сайта на УХТ на 10-и юли, записването на приетите да продължат образованието си в университета ще е от 14 до 16 юли.

Всички приети на първо класиране кандидат-студенти е необходимо да се запишат, в противен случай губят кандидат-студентски права и автоматично отпадат от участие в следващите етапи на класиране.

Ако специалността, в която са приети ги удовлетворява, кандидат-студентите писмено декларират отказ от участие във второ класиране. Ако желаят да продължат да участват в класиранията на следващи етапи за предпочетени на по-предно желание специалности, кандидат-студентите не попълват декларация и автоматично се борят за прекласиране по възходящ ред на посочените специалности, форми на обучение и основание за прием.

Неприетите кандидат-студенти участват автоматично във втория етап на класиране.

Тази година УХТ ще обучава бакалаври в 9 направления и 17 специалности. На кандидат-студентите е предложено обучение на английски език в специалности "Туризъм", "Компютърни системи и технологии", "Технологии на храни и напитки" и "Индустриален мениджмънт". Възстанови се и приемът в специалност "Технологии на ферментационните продукти" на френски език.

Студентите от специалност "Топлотехника" в професионално направление "Енергетика" в Университета по хранителни технологии, приети през учебната 2020-2021 година, ще бъдат освободени от заплащане на такси за целия курс на обучението си.

Зам.-ректорът подчерта, че тази година интересът към специалностите, предлагани за обучение в УХТ, е породен и от възможността за отлична професионална реализация на завършващите висшето училище. Университетът има дългогодишни традиции в подготовката на кадри за редица сфери на хранителната, биотехнологичната и туристическата индустрия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: