Младият пловдивски цигулар Виктор Василев с пореден успех в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:04 / 22.11.2022
748
На 17 ноември младият пловдивски цигулар Виктор Василев взе участие в лекция-концерт на тема: "Скритият метод на Паганини“, представена от проф. Марио Хосен във великолепната концертна зала на Музикална академия "Сибелиус“ в Хелзинки, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Пред академичната публика на престижната европейска музикална институция, младият курсист от Нов Български Университет изпълни великолепно три стилово издържани капричии на Паганини и "Валс-Скерцо“ от Чайковски, в акомпанимент на д-р Нона Кринчева, щатен преподавател в НБУ.

Пътуването на Виктор бе осъществено с подкрепата на Община Пловдив по Програма "Мобилност“.

Виктор е ученик в НУМТИ "Добрин Петков“ в Пловдив. Започва да свири на цигулка на 4- годишна възраст и негов преподавател и до днес е г-жа Дарина Данкова. Заедно с това, вече шеста поредна година, Виктор е извънреден младши студент в класа на проф. Марио Хосен в Нов Български Университет – София. Носител е на множество първи международни награди от конкурсите "Артур Грумио“, "Андреа Постакини“, "Коциян“, "Богдан Вархал“ и други, част от които осъществени също с подкрепата на Община Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).