Млади еколози вкараха троянски кон в сърцето на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:36 / 10.06.2016
3529
И пловдивчани се включиха в протестите на екологично сдружение "За Земята" срещу Търговското споразумение между ЕС и САЩ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Символ на недоволството стана 8-метров троянски кон, издигнат в самото сърце на града на пл. "Централен". До него бе разпъната и пътуващата изложба "ТТИП и Хранителната независимост".

Арт инсталацията и информационните плакати са част от информационната обиколка из страната, която - след стотици европейски градове, вече посети Велико Търново, Добрич и Варна и ще приключи в София утре. 

С нея от "За Земята" искат да покажат екологичните, социалните и икономическите проблеми, които се очаква да настъпят, ако споразумението бъде подписано.

По думите на организаторите едни от най-сериозните заплахи са свързани с финансови загуби в селското стопанство, занижаване на стандартите за безопасността за здравето и околната среда при производството на храни и превръщането му в пречка за развитието на устойчиви хранителна система, в центъра на която следва да е достъпната качествена местна храна, произведена по щадящи за околната среда методи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).