Младежите от ГЕРБ в Пловдив подкрепиха инициатива за борба с диабета

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 16.11.2019
1582
Младежите от ГЕРБ в Пловдив подкрепиха инициатива за борба с диабета

Младежката организация на Политическа партия ГЕРБ в Пловдив подкрепи инициативата "Бягане с кауза "Променяме диабета!", която се организира по повод Световния ден за борба с диабета. Събитието е под патронажа на Негово превъзходителство Сьорен Якобсен - посланик на Дания в България, реализира се от Сдружение "5 км рън“, Националната асоциация на децата с диабет, Медицински университет Пловдив и с подкрепата на компания за лекарства и препарати. Бягането се проведе на Гребната база в Пловдив.

Успоредно с него медицински специалисти правиха оценка на риска от диабет и измерваха кръвната захар на всички желаещи.

Целта на инициативата е да фокусира общественото внимание върху опасностите, които крие това социално значимо заболяване, което се увеличава в цял свят с всяка измината година. Основната част от хората с диабет са с тип 2. Ръстът при него е свързан със съвременния начин на живот – повишаващите се нива на урбанизация, застаряващото население, ниска физическа активност и консумация на висококалорична храна.

"От МГЕРБ Пловдив подкрепяме инициативата и считаме, че най-добрият начин да променим действителността около нас е чрез добрия личен пример. Точно заради това се включихме в бягането с призив към всички да спортуваме, да се грижим за себе си по-добре чрез консумация на качествена и здравословна храна и да бъдем активни обществено отговорни личности, което означава да поемем отговорност и за себе си," заяви ръководителят на младежката структура в града Мирослав Тенев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).