Младежи казват "Не" на дрогата: Избери хип-хоп, бъди тип-топ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:44 / 05.05.2016
4558
Нов младежки творчески фестивал под мотото "Кажи "Не" на дрогата, творчеството създава, наркотиците убиват - избери хип-хоп, бъди тип-топ" ще се проведе в Цар Симеоновата градина в Пловдив на 21 и 22 май 2016 г. 

Това съобщиха на специална пресконференция в община Пловдив организаторите от неправителствената организация "Активна подкрепа за креативност", в присъствието на заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева

Двудневният фестивал е част от културния календар на община Пловдив за 2016 година, финансовата подкрепа е в размер на 5000 лв. Инициативата се подпомага и от общинската фондация "Пловдив 2019", която застават зад идеята да бъдат убедени младите хора, че най-хубавото място за живеене е светът без наркотици. 

Целта на фестивала е това да се случи без скучни и досадни лекции, затова в рамките на двата дни ще бъдат организирани временни базари с тематични тийнейджърски стоки, уъркшопове по хип-хоп и брейк танци, ще се изработват бижута от необичайни предмети и материали. 

На място ще се рисуват с къна временни татуировки и ще се проведат състезания по рисуване на графити, състезания по Beatbox § freestyle и много други. Всички победители в отделните състезания ще бъдат зарадвани с предметни награди. 

През цялото време, на разположение ще бъде специалист в сферата на превенцията на наркотичните вещества, с който младите хора могат да се консултират, да задават въпроси, да получат полезна информация и материали за зависимостта от наркотиците и борбата с тях. В двете вечери ще има атрактивни концерти на родни хип-хоп изпълни, които ще разпалват танцовия дух на младежите.

"Искаме за пореден път да алармираме, че не е нужно да се взимат вещества, за да се чувства човек свободен и отговорен. 

Никога не е достатъчно това, което говорим и вършим, за да помогнем на изпадналия в наркотична зависимост. Целта ни, обаче не е да се изнасят дълги и скучни лекции по проблема с наркотиците, а чрез творчество и забавления да успеем да въздействаме на подрастващите, за да не бъде пропуснат онзи "миг на колебание". 

Основната ни мисия е да помогнем на младежите в трудните тинейджърски години, да се научат да казват "Не"! Да успеем да ги убедим, че всички решения за техния живот и бъдеще са в техните ръце", споделиха организаторите Димитър Илиев - координатор, Вяра Топузова и Маруся Дардова. 
 
Началото е в 10 часа на 21 май, дневните занимания и състезания са до 19 часа, когато е началото на концертите на хип-хоп изпълнителите, групите и балета.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).