Млада пловдивчанка си направи прическа за 30 лева, стигна се до разправии

Автор: Мариана Панчева
Коментари (21)
16:48 / 16.02.2017
55905
Баба заведе 14-годишната си внучка от Пловдив на фризьор за празнична прическа, фризурата обаче не изтраяла дълго, за което Комисията за защита на потребителите е глобила салона с общо 800 лева. Това става ясно от материалите по делo, заведено в Районния съд на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След обжалване санкцията е отменена. 

Случката се разиграла на 16 юни 2016 година. Девойката искала прическа по повод завършване на 7 клас, фризурата излязла 30 лева. По-късно същия ден обаче прическата се развалила и около 18,30 часа бабата се върнала в салона и предявила претенции, че прическата се е развалила бързо пред управителката. 
Последната попитала какво искат - връщане на пари или да компенсира момичето с друго, но не получила конкретен отговор. 

Претенциите на бабата на момичето не били отразени в регистър за рекламациите. На следващия ден майката подала жалба в КЗП за невписване на подадената рекламация и грубо държане спрямо бабата на момичето, за което и салонът е бил глобен по-късно. 

Съдът обаче отменя наказанието с аргумента, че рекламацията не е направена от самото момиче, което дори не е влязло в салона с баба си при предявяване на претенцията, а самата жалба е подадена от майката, която също е отишла в комисията без детето, освен всички това не е станало ясно какви точно са претенциите при рекламацията - да се върнат парите или на момичето да се направи нова прическа.

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).