Министърът на образованието участва в конференция за ресурсните учители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:49 / 19.03.2018
2795
Национална конференция на тема "Ресурсният учител – значим фактор за приобщаващото образование" под патронажа на Министъра на образованието и науката започва в 13.30 ч. в Нова сграда на ПУ "Паисий Хилендарски". Организатори на събитието са Педагогическият факултет и Университетския център за кариерно развитие на висшето училище, съобщи проф. д.п.н. Дора Левтерова, директор на центъра. Във форума ще се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Конференцията е посветена на важността и необходимостта от ресурсни учители в процеса на приобщаващо образование. Ще се дискутират проблеми, свързани с подготовка, квалификация, професионалното им и кариерно развитие. Специален фокус се поставя на екипната дейност между ресурсния учител и другите педагогически специалисти, родителите  и представителите на различни общности и институции, обясни проф. Левтерова.

В програмата на министър Красимир Вълчев за деня е предвидено посещение в Младежкия център, където ще бъдат представени добри примери и практики, свързани с неформалното образование. Министър Вълчев ще проведе работна среща и с директорите на образователни институции и представители на социалните партньори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).