Министърът на образованието: Пловдивският университет е един от най-добрите в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:03 / 01.10.2023
7301
Пловдивският университет отвори врати за 63-ти път за своите първокурсници с откриването на новата 2023/2024 академична година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Тук може да прецените какво да дадете на света. Никой труд не е останал невъзнаграден, бъдещето е каквото ние си го направим". Това заяви ректорът на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" проф. д-р Румен Младенов и допълни, че студентите тук могат да разгърнат своите способностите, да реализират амбициите и мечтите си.

"Пловдивският университет е вторият по големина университет в България  със своите 17 000 студенти, с които се гордеем. Всички факултети провеждат различни научни форуми и студентите правят първи стъпки в своите изследвания и осъществяват контакти.", допълни ректорът и посочи, че ПУ разработва и много научни изследвания.

"Откриването на новата академична година е много важно събитие, но когато това се случва там, където работя, е от още по-голямо значение за мен", заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

"Радвам се, че мога да съпреживея радостта от празника и надеждата от бъдещето. Да си член на академичната общност и да носим образа на Паисий е мисия и отговорност.", сподели още той и се обърна към студентите с думите:

"Тук освен знание Вие ще изградите и приятелства - студентските години са най-светлата и креативна част от човешкия живот. Учите в най-красивия град в България и в един от най-добрите университети. България има нужда от Вас, днешния ден е много важен за Вас."

Повече от 3000 първокурсници избраха да учат в ПУ, който е университет на науката, един от 9-те изследователски университети в България, акцентира проф Цоков и пожела много нови успехи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
Дойде ред и на кино "Космос"
Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня
Мъж от Пловдивско се размина с 224 години затвор
Пловдив разпределя 58 милиона лева за няколко важни за града прое...
Водачи: Нещо страшно е на "Пещерско шосе" в момента


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).