Министър Русинова посети ЦНСТ в "Коматево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:40 / 28.10.2016
4757
Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков посетиха ЦНСТ "Детска къща" към КСУДС - Пловдив в кв. "Коматево". Поводът за това е стартът на инициативата "Деца помагат на деца".

Целта е децата от Съвета на децата да помагат на връстниците си в Центровете за настаняване от семеен тип да подготвят по-добре уроците си, заедно с тях да пишат домашните си и да помагат като цяло за интеграцията им, тъй като някои от тях имат много трудна съдба.

От Пловдив Борис и Цветан са представители на Съвета и като такива с готовност са се включили в инициативата, като обещаха, че ще се постараят да привлекат още свои връстници в каузата. Общо 13 деца са настанени в детската къща в "Коматево". Те наричат къщата свой дом, а вътре наистина цари уютна и семейна атмофера. Хлапетата изненадаха гостите с актьорско изпълнение на скеч.

По време на срещата те разказаха какви искат да станат, когато пораснат, както и че ще се постараят да получат по-добри оценки в училище.

Министър Зорница Русинова подари на децата от Центъра дъска, на която да записват новите отлични оценки и обеща, че ще дойде на посещение да види колко добре се справят. Тя заедно с децата и заместник-кметът Георги Титюков изиграха една игра на джаги.

"Съветът на децата много ни помага, когато творим законодателство за деца. С това, че те са ангажирани по този начин, се учат на отговорност и политики и са в непрекъснати разговори и обсъждания за законодателни иницитиви. Имаме много доброволци, които искат да помогнат на децата от институциите, от ЦНСТ-тата, за да наваксат. Общо 9 области са се ангажирали с инициативата", обясни министър Русинова, тя заяви, че нейното желание е повече деца от ЦНСТ-тата да имат по-високи оценки.

ЦНСТ "Детска къща" Пловдив е първата открита детска къща в България и изпълнява тази си функция от 2003 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).