Местят четвъртък пазара в двора на дом за сираци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:49 / 24.01.2009
9541
От картата на Пловдив изчезва легендарният Четвъртък пазар! Това става ясно от обяснение на районната администрация. От там обещават, че един от символите на града ще липсва само за една година.

Положението на Четвъртък пазара за тази зима бе "позакрепено" след козметичен ремонт на металната конструкция. Прогнилия покрив на тържището все още застрашава живота на гражданите. Дълго отлагания ремонт ще започне най-после през пролетта, съобщиха от общинската администрация. Вече целево са заделени 2 милиона лева. Големият въпрос къде ще бъде преместен легендарният четвъртък пазара, намери частичен отговор. По-голямата част от сергиите временно ще бъдат поставени в двора на дома за сираци "Рада Киркович". Днес наш екип видя, че е започнало изграждането на стената, която ще отдели тържището от сградата на сиропиталището. Според наши източници обаче, директорът на "Рада Киркович" е дал съгласието си в двора на дома да бъдат преместени само сергиите с цветя. От администрацията обаче за момента нямат друг вариант за терен. Притеснителен е и фактът, че до отпадъците от пазара ще играят децата сираци. Другият обезпокоителен момент е, че дворът на "Рада Киркович" няма да успее да побере всички търговци от Четвъртък пазара. В следващите месеци ще се мислят и други варианти за преместване на щандовете от тържището, за да няма ощетени зарзаватчии.  Иначе прословутият ремонт на пазара трябва да приключи в рамките на една година. Предвижда се да бъде построен подземен паркинг с 60 паркоместа. По този начин частично ще се реши и проблемът с паркирането в тази част на града.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (93):
27.12.2016 Търсят над 800 000 лева за "Четвъртък пазара" от Общината
02.05.2016 От "Общински пазари" обясниха за паркинга на "Четвъртък пазара"
24.04.2016 Какво се случи с паркинга на "Четвъртък пазара"?
15.04.2016 Улесняват пловдивчани при пазаруване, ето как!
22.06.2015 Покривът на "Четвъртък пазара" вече е ремонтиран
25.01.2015 Ремонтират покрива на "Четвъртък пазара"
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).