Местният парламент се събира и днес, миналата седмица не успя да си довърши работата

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
07:40 / 26.05.2016
2409
Втора сесия в рамките само на две седмици ще проведат общинските съветници днес, съобщава Plovdiv24.bg. Припомняме, че на 17 май местният парламент успя да гласува едва половината от точките в дневния ред заради продължили повече от 4 часа спорове и дебати около сливането на ОУ "Георги Бенковски" и "Душо Хаджидеков".

За днешното заседание останаха 32 точки, много от които на здравна и социална тематика. Така например ОбС трябва да се утвърди избора на новия шеф на ДКЦ II, както и да прекрати договора за управления на ДКЦ VI и да определи временно изпълняващ длъжността на управител за лечебното заведение.

За днес остана и точката за сливане на Специализирана болница по пневмо-фтизиатрични заболявания за активно лечение "Д. П. Кудоглу" с МБАЛ "Свети Пантелеймон".

Специализираната болница не извършва дейности от април миналата година, към настоящия момент в нея работят единствено временно изпълняващият длъжността управител и счетоводител на граждански договор, пише в обосновката на предложението. 

В същото време от бюджета на Пловдив се заделят средства за този персонал, както и за разплащане на стари задължения и за охрана на сградата. 

За периода 2004-2015 година са й отпуснати средства в размер на 8 964 228 лева, но въпреки това се наблюдава тенденция към финансова дестабилизация, се посочва в обосновката на предложението, което е Специализираната болница да се влее в МБАЛ "Свети Пантелеймон", като след приключване на процедурите преобразуващото се дружество се прекратява без ликвидация. 

Многопрофилната болница от своя страна поема всичките активи и пасиви на СБПФЗАЛ "Кудоглу", без обаче да се увеличава капиталът й, гласи предложението. 

Съветниците трябва да решат и увеличението на капитала на МБАЛ "Свети Мина" с 1 000 000 лева за сметка на извеждане от актива на лечебното заведение на родилен дом "Весела".

Освен всичко днес ще бъде гласувана и актуализацията на Общинския план за действия за интегриране на етническите групи в Пловдив, задаващ целите и задачите, свързани с подобряване живота на ромите до 2020 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).