Местната комисия за борба с трафик на хора открива в Пловдив изложба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:17 / 31.05.2016
1806
През 2002 г. Международната организация по труда (МОТ) определи 12 юни за Международен ден за борба с експлоатацията на детски труд. Целта е да се подчертае значимостта на световния проблем свързан с детския труд, като се съсредоточи вниманието към глобални действия за неговото премахване.

По този случай утре от 14:00 ч. в Дома на културата "Борис Христов" - Пловдив Местната комисия за борба с трафика на хора ще открие изложба на тема: "Изкуството срещу експлоатацията на детски труд". 

Инициативата се провежда със съдействието на Националната комисия за борба с трафика на хора, Български Червен кръст - Пловдив, както и с подкрепата на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. 

На събитието ще присъстват председателят на Местната комисия за борба с трафика на хора - заместник-кметът на община Пловдив Георги Маринов, членовете на Местната комисия, както и други представители от Община Пловдив.

В периода 01.06 - 08.06.2016 г. ще бъдат представени творбите на около 30 деца. Всеки един от младите художници ще получи грамота за участие, като за първите трима отличили се са предвидени и предметни награди. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).