Маркират петкилометрова велоалея на Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:10 / 11.04.2013
5695
Предложението за "Даване на съгласие за реализиране на проект по маркиране и обозначаване на 'Велоалея-Гребен канал гр. Пловдив"  беше прието на вчерашната сесия на местния парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По този начин на Гребната база вече ще има обособено място само за пешеходци и такова само за велосипедисти.

Велоалеята ще бъде дълга около 5 километра и ще се маркира с термопластик в рамките на сега съществуващата пешеходна зона около гребния канал, която в момента обаче се ползва както от разхождащи се граждани, така и от хора с колелета.

"Целта е да се предотвратят  инциденти между велосипедистите и пешеходците", каза заместник-кметът по "Спорт, младежки дейности и социална политика" в Община Пловдив Георги Титюков. Разходите в размер на 18 000 лева ще бъдат поети от частна фирма-производител на велосипеди.

"Първоначално проектът ще се съгласува с КАТ, а след това ще бъде одобрен на Експертния съвет по устройство на територията", обясни Титюков. 

Заместник-кметът бе категоричен, че общината ще продължи да изпълнява стратегията "Пловдив - град на велосипедиста 2010 -2020 г.", който предвижда изграждане на 48 км алеи за хората с колелета.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).