Мария Капон: Бюджетният излишък държи коалицията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:46 / 08.09.2008
2024
6 млрд. излишък е лошо планиран бюджет и означава ощетяване на гражданите, заяви на пресконференция в Пловдив независимият депутат и лидер на Единна народна партия Мария Капон. Според нея този лош бюджет може да бъде изхарчен чрез актуализация на държавния бюджет, като в разглеждането му между първо и второ четене, всеки депутат да може да предложи алтернативи и начини на харчене. Например може да има актуализация на бюджета на здравната каса, която е възможна само с актуализация на бюджета.

Тази година 6-ти септември беше тъжен празник, защото безплодният напън да се демонстрира опозиционност по време на общонационален празник показа, че не се разбира разликата между национална памет и борба с пороците на властта. Искрено се надявам, тъгата от Пловдив да не се пренесе във Велико Търново при честванията на 100-годишнината от обяваването на Независимостта на България, подчерта Мария Капон.

Подписвам се и гласувам от 3 г. срещу тройната коалиция, а тези, които гласуваха за нея тогава, днес са най-кресливи. За да искаш да уволниш някой, трябва първо да си го назначил. Аз не съм назначавала тази тройна коалиция. Тази коалиция е изчерпана отдавна, а това, което още я държи, се нарича излишък и бюджет 2009. В момента нещата се договарят много по-лесно, защото от едната страна имаме търговско мнозинство, а от другата страна - липса на всякакви принципи, отбеляза независимият депутат.

Пловдив трябва да се управлява, а не властта да занимава гражданите на Пловдив с междуличностните конфликти на кмета и председателя на Общинския съвет, е категорична Мария Капон. Според нея, ако наистина заявяваш претенции за различно мислене и несъгласие с определена политика, начинът да го изразиш е политическият акт, например да оттеглиш зам.-кметовете си от управлението на общината, което не става с пресконференции и медиен PR.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
В Пловдив отпразнуваха края на 17-годишна сага по нетрадиционен н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).