Маратон "Пловдив" затваря ключови улици и булеварди

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:40 / 22.04.2016
7559
Куп улици и булеварди ще се затворят за движение в неделя, 24 април, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мярката се налага заради провеждането на първия маратон и полумаратон в Пловдив. 

Ограниченията ще са за времето от 8,00 до 14,00 часа. Отсечките ще бъдат отваряни след изтеглянето и на последните състезатели от съответния район. Всички затворени части ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи.

"Организационният комитет на маратона и полумаратона полага сериозни усилия за доброто провеждане на това престижно събитие и разчита на съдействието и подкрепата на всички жители и гости на града", посочват организаторите.

Стартът на Маратон Пловдив е в 9,00 часа от площад Централен. Маршрутът е следният: 

Тръгва се от площад "Централен" през централната пешеходна зона, състезателите ще преминат покрай Античния стадион и "Джумая" джамия, през тунела под Античен театър и по ул. "Петко Д. Петков" и бул. "Христо Ботев", след което ще навлязат в парк "Лаута". 

Маршрутът продължава към "Тракия", преминава по бул. "Освобождение", през моста на "Адата", движи се по десния бряг на река Марица, преминава покрай изложбените палати на Пловдивски панаир, по моста на бул. "Цар Борис III Обединител" пресича река Марица и преминава на левия бряг. 

На 28 км състезателите навлизат в Гребна база Пловдив, след което по бул. "Копривщица" се отправят към подножието на Младежки хълм. На 38 км състезателите ще преминат през "Цар Симеонова градина", за да се отправят към Стария град, след което ще се насочат отново към площад "Централен", където е финала на Маратона.

Състезателите в полумаратона ще преминат по същото трасе, като преди пешеходния мост на река Марица поемат по ул. "Райко Даскалов" към Античния стадион Филипопол и "Джумая" джамия, а от там към финала на площад "Централен".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).