Малки ромчета възмутени от съкварталците си в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:30 / 19.01.2015
6991
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По инициатива на ОП "Чистота" започна поредица беседи пред ученици от "Столипиново" на тема "Да пазим чисто в нашия квартал", първите от които се състояха в ОУ "Пенчо Славейков".

"Започваме беседите с ученици от малка възраст, защото сме убедени, че те могат да са възпитатели и учители на всички свои приятели и роднини. Сигурни сме, че това ще има ефект. Колкото по-чисто бъде в дома ни, толкова по-добри хора ще станем в обществото". Това заяви пред третокласниците директорът на "Чистота" Иван Стоянов.

Той прикани учениците да положат усилия в тази насока. 

"Това ще повдигне нивото на културата и ще помогне да се изучите така, че да станете добри специалисти в дадена област", посочи Стоянов.

По думите му чистотата ще подобри не само визията, а и мирогледа в района. Повечето от работниците в предприятието са именно от "Столипиново". Ако се харчат по-малко средства за гориво, машини и извънреден труд за почистване на нерегламентирани сметища, толкова повече средства ще спестява предприятието и ще могат да се увеличат заплатите на техните родители и роднини, които работят в ОП "Чистота".

Учениците приеха присърце цялата информация и идея. С интерес коментираха представения видеоразказ за почистването на града, за новата техника, за разликата в чистота между "Столипиново" и другите райони в Пловдив. Сами споделиха възмущението си от свои съкварталци, които изхвърлят смет от терасите на жилищните блокове или покрай празните контейнери.

Директорът на общинското предприятие изрази надеждата си, че до две-три години "Столипиново" няма да отстъпва по чистота на другите квартали и достойно ще посрещне събитията през 2019 г., когато Пловдив ще бъде културна столица на Европа. 

Участие в беседата взе и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков, а директорката на ОУ "Пенчо Славейков" Екатерина Делинова благодари на Иван Стоянов за грижите на ОП "Чистота" да поддържа чисто пространството около училището.

Откритите уроци продължават утре - 20. 01. 2015 г. /вторник/, от 10:30 ч. в СОУ "Найден Геров" /начален курс/ и на 21. 01. 2015 г. /сряда/ от 13:00 ч. в НУ "Кирил Нектариев".

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).