Майка: На "Гладстон" липсва мантинела, която да предпазва децата от инциденти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
08:45 / 11.08.2013
3994
Майка сигнализира в редакцията на Plovdiv24.bg, че след ремонта на ул. "Гладстон" не са поставени мантинелите, които преди пазеха пешеходците по тротоара до "Дома на науката и техниката". Читателката ни е обезпокоена, че може на излизане от Цар Симеоновата градина (около спирката на автобус №10) малкото й дете или други малчугани, спускайки се по естакадата за колички и колелета, да излетят на улицата.

"Голям проблем е, защото децата не могат да преценят. Не зная поради какви съображения не е поставено нищо, може би за да е по-красиво. Но, в случая определено е по важно да не стане някоя беля, отколкото да е красиво", пише жената.

Потърсихме зам.-кмета по транспорта, сигурността и обществения ред в Пловдив Александър Държиков. Той каза, че веднага ще съдейства и ще се обърне към главния инженер на Община Пловдив Йордан Калев и фирмата-изпълнител "Драгиев и Ко", тъй като те отговарят за договора по ремонта на ул. "Гладстон". Той предположи, че заграждението е било махнато при ремонтните работи заради направата на новите тротоари.

"Там, където е имало мантинела, би трябвало пак да има", категоричен е Държиков. Зам.-кметът заяви, че ще направи проверка, за да се реши проблемът.  


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).