МЗ отказа дарението на Белодробна болница "Кудоглу"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:27 / 26.05.2011
3594
На току що приключилата извънредна пресконференция зам.-кметът Александър Константинов, коментира писмото на здравния министър Стефан Константинов до кмета Славчо Атанасов, с което министерството отказва дарението на Белодробната болница "Кудоглу", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Няма да преувелича, ако кажа че това писмо е написано с циничен тон и смятам, че то може да предизвика международен скандал. Лично аз, като заместник-кмет, няма да допусна да предадем пловдивското общинско здравеопазване", категоричен беше Александър Константинов


От писмото, представено на журналисти, става ясно, че дарението на белодробната болница Кудоглу, е свързано със сериозен финансов ангажимент за държавата, предвид затрудненото икономическо състояние и сериозната финансова задлъжнялост на дружеството. 

"В този смисъл считам за нецелесъобразно увеличаването на броя на държавните белодробни болници, чрез придобиване посредством дарение на СБПФЗАЛ "Д. П. Кудоглу" ЕООД. Община Пловдив следва да вземе решение за бъдещето на лечебното заведение. При необходимост, лечението на пациентите може да се поеме от МБАЛ "Пловдив" АД и УМБАЛ "Св, Георги" ЕАД", завършва писмото на министър Константинов.

"Само едно е пропуснал да каже на края и то е "Амин", иронично коментира отговорът на здравния министър, зам-кметът Александър Константинов. Той беше категоричен, че ще се обсъдят всички възможни варианти и те ще бъдат предложени на кмета Славчо Атанасов, за да се осигури финансовия ресурс, с който да се подпомогне болницата. 

Припомняме, че тя има дългове от около 2 млн. лв., по- голямата част от които обаче са разсрочени.

Стана ясно, че единият вариант, който е обсъждан, е създаване на дъщерно звено към здравното заведение, а именно хоспис за възрастни хора, което ще доведе до наливането на нови средства в заведението.  

Виж коментарите (6)

Още по темата (70):
16.12.2022 Слави Георгиев: Предложението за Белодробна болница е директен опит за
кражба
23.11.2021 Търсят финансиране за превръщането на Белодробна в общински медицински
хоспис
04.08.2021 Идея: Бившата Белодробна болница да стане хоспис
18.02.2021 Общината не се е отказала да възстанови Белодробна
09.12.2020 Възраждат бившата Белодробна с лиценза на "Св. Пантелеймон"
09.12.2020 Зико: Парите за възраждане на Белодробна могат да дойдат от общината, държавата или тотото
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).