МУ създаде първия сайт на български език за вредата от допинга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:03 / 17.09.2008
1259
Първи уеб сайт на български език за вредата от допинга е създаден от Медицински университет - Пловдив, се разбра днес. Злоупотребата с допинг не е само в елитния спорт, показват резултатите на учени от МУ-Пловдив и четири европейски университета при проведено съвместно изследване по проект на ЕС. Създаденият модерен, интерактивен уеб сайт съдържа разнообразна и подробна информация за биомедицинските странични ефекти на допинга. Нещо повече, в него е представена основната информация за провеждането на допингов контрол, превантивните действия и други теми, свързани с допинга. Той ще бъде представен на още 20 различни европейски езици. Неговият уеб адрес е http://www.doping-prevention.com/

Предстои провеждане на работна среща, организирана от Пловдивския медицинския ВУЗ, на тема "Биомедицински странични ефекти на допинга". Тя ще се проведе утре в Новотела. На нея ще бъдат представени резултатите от реализиран европейски проект - нов уеб сайт и учебен материал за допинг превенция. В осъществяването на този проект на ЕС взеха участие научни работници, тесни специалисти в областта на медицинските ефекти на допингиращите субстанции, от университети в Германия, Гърция, Испания, Полша и България. В срещата ще вземат участие спортни деятели, спортни лекари, академични преподаватели в областта на спорта и медицината, членове на НКДК и др. На срещата ще присъстват също д-р Петерс, д-р Хофман, и д-р Мюлер-Платц от Института по спортни науки към Техническия университет на Мюнхен, които имат основна роля в изработването на тази информационна платформа за допинг превенция.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).