МУ Пловдив връчва дипломи на 112 магистър-фармацевти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 26.04.2016
2205
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Фармацевтичният факултет на Медицинския университет Пловдив тържествено ще промоцира и раздаде дипломи на завършилите магистър-фармацевти днес от 11.00 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Дипломират се 112 студенти от факултета, които ще получат диплом за висше образование на образователно-квалификационна степен "Магистър" с професионална квалификация "магистър-фармацевт".

За втори път в дванадесетгодишната история на Фармацевтичен факултет - Пловдив ще бъде връчена наградата "Златен Гален". Нейна носителка е дипломантката Борислава Антонова Лечкова, която завършва с успех - 6.00 от следването и от държавните изпити.

Дипломират се 112 студенти, от които 58 български и 54 чуждестранни граждани от Гърция, Кипър, Турция, Русия, Македония и Палестина. 

Седем са отличниците на випуска с успех над 5.50 от следването и от държавните изпити. Предвидени са предметни награди за всички с отличен успех. 

Церемонията на тържеството ще се води от декана - проф. д-р Людмил Пейчев, дм, мзм, а за промотор е избрана проф. Маргарита Касърова, дф - дългогодишен преподавател във Фармацевтичен факултет - Пловдив.

След завършването, съгласно регламента на Единните държавни изисквания, получената диплома от ФФ - Пловдив дава право на дипломантите да се реализират в сферата на регулираната професия "фармацевт".

Професионалната квалификация позволява на магистър-фармацевта да работи самостоятелно в различните области на лекарство-производството и лекарство-снабдяването; в общодостъпни и болнични аптеки; в аптечни складове; във фармацевтични лаборатории; в контролно-аналитични лаборатории; във фармацевтични фирми; в научно-изследователски лаборатории и др. 

Дипломата дава също така право за продължаващо обучение с цел получаване на специалност или за придобиване на образователна и научна степен "доктор".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).