Любим на пловдивчани фестивал се завръща с отстъпки и уникална програма

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
10:56 / 12.06.2020
5568
Любимият на пловдивчани фестивал "Opera Open" се завръща тази година с 12 събития на сцената на Античния театър, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той ще се проведе пред юли, август и началото на септември. В града под тепетата се очаква да пристигнат куп звезди като Соня Йончева, Райна Кабаиванска, Мариана Пенчева, Кирил Манолов, Камен Чанев и много други.

"Въпреки пандемията успяхме да спасим едно мероприятие, което в годините се наложи като водещо в културния живот на Пловдив. Отделили сме 140 000 лева за творците! Първоначално нищо не беше ясно. Не знаехме какво следва, но решихме, че културния живот и дейци са важни за града ни и никой от нас не съжалява за това решение", коментира кметът Здравко Димитров.

В откриващото събитие ще участват над 150 артисти. Те ще участват в спектакъла "Вратите на съня" Перла в короната на фестивала ще бъде единствената комична опера на Верди - "Целият свят е шега".

Интересен акцент в събитията ще бъде обърнатата гледна точка – артистите са на местата на публиката, а зрителите – на сцената на Античния театър. Посетителите ще имат възможност да се насладят и на "Годишните времена" и Ленинградската симфония" на Шостакович. Последното събитие ще бъде на 12 септември. С него ще бъде отбелязани и 75 години от създаването на пловдивската филхармония.

От организаторите гарантират стриктно спазване на противоепидемичнтие мерки, които ще действат по време на фестивала. Ще се спазва отстояние, ще има и различни входове и изходи за арената. Хората ще бъдат пускани в театъра 1 час по-рано. Стотици зрители ще получат отстъпки. Билетите са вече в продажба, като скоро на Главната улица ще има каса.

"Подобни събития имат страхотен ефект и представят Пловдив като уникална туристическа дестинация - богат на културно наследство, но и много добър за събитиен туризъм. Бух искал да обявя, че Пловдив ще бъде домакин и на годишните музикални награди на БГ радио на 4 юли – така туристите ще могат да дойдат и на това събитие", каза зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
Мутренски сцени на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив
Продължават ли да се строят панелни сгради в България?
"Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).