Лятна читалня на открито за малчугани в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:48 / 02.07.2012
2269
Първата лятна читалня на открито за град Пловдив ще стане факт на 04.07.2012 година. Доброволците на Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ "Иван Вазов" ще Ви посрещнат в Цар Симеоновата градина от 10:00 часа и ще покажат на децата Ви невероятни забавления с книжки.

Голяма част от тях са дарени от пловдивчани, а новите издания бяха донесени от издателства, които милеят за децата на България.

Първата книжка за инициатива "Стара книжка - нов читател", в която събирахме стари, но любими издания за деца, бе "Пипи Дългото чорапче". Ще приемаме "омалелите" Ви вече книжки до края на юли, когато идвате при нас, а ние ще Ви почерпим със сладки бонбонки, защото "Четенето е сладко". Така се казва и брошурата, която ще Ви разкаже какво още се случва в Детския отдел.

По време на "Библиотека в парка - да се срещнем в Градската градина" ще видите красивите образователни списания "Бърборино" на изд. "Фют", забавните умни книжки на изд."Клевър бук" и невероятно интересните и развиващи издания на "Просвета". Вашите деца ще могат да се докоснат до всяка творба, която ги впечатли, да почетат от интригуващите и да отговорят на питащите ги книжки.

От Вас се иска да ги доведете до Пеещите фонтани в 10,00, да се забавлявате с тях до 12 часа и отново да си спомните за тези вълнуващи срещи с книгите, което да Ви доведе отново заедно и следващата сряда.

До края на месец юли ще имаме четири срещи. Можете да се включвате свободно в инициативата, както и да водите приятели. Ако не намерите подходящата книжка, Детски отдел е наблизо, за да Ви помогне.

Доброволците на НАРД ще Ви показват интересни игри, описани сред страниците, ще Ви насочват в откриването на подходящата книга за възрастта на детето Ви, ще четат на по-малките, ще показват как се прави минитеатър, ще оцветявате любимите си герои и...

Елате и ще видите как можете да продължите общуването си с книгите... Да срещнете много приятели и да прекарате ползотворно свободното си време.

Ще ни откриете под сянката на чинарите в Цар Симеоновата градина /отдясно на Пеещите фонтани, гледайки към ресторант "Симфония"/. Всяка сряда на месец юли от 10:00 до 12:00 часа. Очакваме Ви!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).