Лоша новина от Пловдив за убиеца в офис за бързи кредити

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:25 / 25.11.2022
7763
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Владимир Василев, който е подсъдим по дело за убийство.

Срещу Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24.03.2021 г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов. Пострадалият работил от няколко години за обвиняемия. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Подсъдимият обжалва отказа на Окръжен съд – Стара Загора, пред когото делото се разглежда на първа инстанция, да промени мярката му за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека. Апелативните магистрати прецениха, че жалбата е неоснователна, тъй като няма конкретни данни да е настъпила промяна в обстоятелствата по делото, а определението на окръжния съд е обосновано и законосъобразно. Като неоснователно е прието и възражението на защитата, че срокът на предварителното задържане е прекалено дълъг тъй като заседанията се насрочват ритмично и първоинстанционният съд полага всички усилия за решаване на делото в разумен срок.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Спрямо подсъдимия първоначално е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража“, а след решение на друг състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли тази година тя е била променена в "домашен арест“ с електронно средство за наблюдение.

След като по делото са постъпили данни, че Владимир Василев се е опитал да окаже влияние върху свидетели по делото, в края на месец октомври Апелативният съд уважи искането на прокуратурата и измени мярката му за неотклонение от "домашен арест“ отново в "задържане под стража“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
18.01.2024 Доведоха в Пловдив извършителя на убийството в офис за бързи кредити
03.02.2022 Минимум 15 години или доживотен затвор очакват обвиняемия за убийството в офис за бързи кредити
07.09.2021 Съдът в Пловдив реши за убийството в офис за бързи кредити
24.03.2021 Стана ясно кой е застреляният в центъра на Стара Загора
24.03.2021 Първи подробности за жестокото убийство в офис за бързи кредити
24.03.2021 Извънредно: Стрелба в офис за бързи кредити, има загинал!
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).