Лисици влязоха в Пловдив, носят бяс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:49 / 20.02.2017
6138
Лисици са забелязани в Пловдив, седмици след като от близкото градче Съединение стопани пропищяха, че са ИМ нападнати кокошките. Разстоянието между двете населени места е по-малко от 20 километра.

Изгладнелите хищници достигнали областния град и бродели около бреговете на Марица, описват очевидци. Директорът на общинския зооветеринарен комплекс Георги Божев потвърди, че са получили два сигнала за лисици в Пловдив.

Мъж разказал, че около 20 часа миналата седмица излизал от голям хипермаркет, разположен до северния бряг на Марица. В краката му изведнъж се завряло нещо като диво коте и започнало да търси закрила.

"Личеше, че не е питомно животно", казал пловдивчанинът. Когато се загледал в храстите до реката, зърнал лисица с типичната за нея опашка. Веднага подал сигнал в зооветеринарния комплекс. Според директора възможно е да има лисици по поречието. 

"Не е нещо необичайно. Може би, защото тази зима беше много студена и те влизат в града да търсят храна в отпадъците", допуска Божев. 

Той твърди, че са получавали обаждания и за видри в реката. Друг сигнал, пратен до комплекса наскоро, бил за мъртва лисица, открита в краен квартал на Пловдив. 

"Търсят прехрана, но допускам, че със затоплянето на времето ще се оттеглят от града", каза Божев. И припомни, че лисиците пренасят болести, сред които е бясът. Не било присъщо обаче да нападат хора и по тази причина не били опасни.

Ловци твърдят, че не могат да направят нищо, защото било незаконно да отстрелват лисици в населени места.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).