Липса на ключови свидетели може да спаси Здравко Дечкин от затвора

Автор: Георги Василев
Коментари (2)
11:31 / 27.11.2020
4825
Подсъдимият за грабеж завършил с убийство отпреди 11 години Здравко Дечкин може да се размине със затвора заради липса на ключови свидетели по делото. Към този момент Тони Михайлов, Васил Атанасов и Георги Стоев не могат да бъдат призовани, а техните показания са много важни за развръзката по делото, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че 10 години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов (син на почината), е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, на милионерката Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с пробождане с нож на Виолета, от което е последвала смъртта на жената.

На предходното заседание беше разпитан приятелят на Балабанов Георги Сарай: "Един ден с Георги Балабанов бяхме у нас и ме попита дали някой може да сложи нещо в бирата на майка му, беше й ядосан. Той визираше мой приятел фармацевт. Казах му да не се занимава с глупости", заяви тогава Сарай пред съда. Тъй като спомените му бяха смътни, се прочетоха показанията му от първоначалните разпити. Тогава той обясни, че  подписът на документите от разпита бил различен от неговия, а самите му думи били преувеличени и променени, все едно тенденциозно се целяло да се изкара виновен някого. Беше назначена експертиза.

Днес съдът прие експертизата, която е изследвала подписите на документите. Пред магистратите говориха и съдебни медици. Според тях смъртта на Балабанова е в следствие на пробожданията с нож.

Беше разпитан и въпросният фармацевт, който е приятел на свидетеля Сарай – Николай Анадолиев. Той обясни, че от няколко години не се е виждал със Сарай, а Георги Балабанов го е виждал един път през живота си. Обсъждали, че Балабанов бил прецакал Сарай с пари, но нищо повече.

За следващото заседание магистратите отново ще опитат да призоват ключовите свидетели. Изискаха се справки дали те са напускали страната и дали имат сключени трудови договори, регистрирани в системата на НАП.

Делото беше отложено за 16 декември.

Виж коментарите (2)

Още по темата (26):
02.06.2023 Здравко Дечкин обжалва присъдата за убийството на бизнес дамата Виолета Балабанова
25.01.2023 Дечкин отново избегна присъдата
25.10.2022 Изненада! Обвинeният в убийството на бизнесдама от Пловдив ще почва работа
05.04.2022 Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова - все по-далеч от наказанието
01.03.2022 Пускат на свобода за три часа подсъдим за убийството на бизнесдама в
Пловдив
01.02.2022 Ключов свидетел по делото за убийство на бизнесдама в Пловдив обявен за издирване
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).