Лично Бойко Борисов разпоредил изключването на Дани Каназирева от ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
11:21 / 01.07.2010
16468
С поредица от публични изяви и поведение, несъвместимо с ценностите и целите на ГЕРБ и дори уронващо престижа на партията, Дани Каназирева доказала, че работи срещу членовете и симпатизантите и всичко това било породено от лични амбиции и користни цели. Това са основните мотиви за взетото късно снощи решение за изключването на едно от най-ярките пловдивски лица на ГЕРБ от партията.

На изпълнителната комисия в София снощи лично Бойко Борисов ръководил заседанието, там бил и Цветан Цветанов и дори Цецка Цачева. 20 минути Дани Каназирева трябвало да отговаря на лидера, след което той предложил изключването й и всички единодушно гласували. Тя е поела ангажимент към премиера до края на седмицата да подаде заявление за напускането си на Общинския съвет в Пловдив.

На две поредни заседания на националната изпълнителна комисия се разглеждало поведението на Каназирева, съобщи пловдивският лидер на ГЕРБ Иван Тотев на извънредна пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg. От доста време, според него, съществували проблеми в комуникацията с председателката на групата общински съветници от партията. Оттам идвали и разминаванията, давала интервюта за различни медии, свиквала пресконференции и изразявала граждански позиции, които не били съгласувани с политическото ръководство.

"Ще бъдат предприети всякакви непопулярни мерки, за да се запази целостта на партията в един тежък предизборен период, който вече започва", коментира Тотев.

С последните си позиции относно Окръжна болница Каназирева, търсейки публичност и изява, накърнявала авторитета на държавните институции в лицето на Министерството на здравеопазването, споменавала името на премиера без да е съгласувала това с партийните си началници.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (39)

Още по темата (9):
14.07.2010 Премиерът: Дани Каназирева защитава интересите на пловдивски бизнесмен
08.07.2010 Цветанов определи като слабост номинацията на Каназирева за общински
съветник
08.07.2010 Дани Каназирева: Колегите ми от ГЕРБ в ОбС може да разчитат на мен
06.07.2010 Дани Каназирева остава в Общинския съвет
06.07.2010 Александър Държиков ще е новият председател на съветниците от ГЕРБ
02.07.2010 Цветан Цветанов: Изключването на Каназирева е отдавна планирано
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май
Над 2000 деца са приети в първа група на детските градини в Пловд...
Начало на инцидентите в Пловдив за днес
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
Влоши се състоянието на пожарникаря, който пострада тежко в спаси...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).