Летен курс подготвя отличници от Пловдив за кандидатстване в топуниверситети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:55 / 08.08.2019
1682
Летен подготвителен "Оксбридж“ курс ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 и 14 август в офиса на "Интеграл“ – координатора на международното изложение "Световно образование“ (ул. "Граф Игнатиев“ 1).

Целта на курса е да повиши успеваемостта на пловдивските ученици в двете топ образователни институции поради ранните срокове за кандидатстване тук и растящия брой кандидати през последните 3 години. Курсът е подходящ за всички ученици от 10, 11 и 12 клас, които искат да премерят сили за прием в Оксфорд и Кеймбридж.

Специализиран семинар в първия ден ще информира за спецификите на обучението в двата топ университета, за това какво ги отличава и ги държи на челните места в световните класации. Учениците ще научат какво прави един кандидат подходящ за Оксбридж, за да прецени правилно силите и възможностите си. Професионални консултанти ще обяснят как се прави оценка на шанса за прием според общата подготовка и желаната специалност и разликите между специалностите в двата университета. Учениците ще получат ценна информация как да съчетаят кандидатстването си в Оксфорд или Кеймбридж с другите университети, за да си гарантират успешен прием в желаната специалност.

Кандидатите, които преценят, че искат да пробват сили в двете престижни училища, ще могат да запишат лична среща за втория ден от семинара, на която ще се запознаят подробно с предлаганите специалности, ще получат отговори на важни въпроси като: Коя специалност е най-подходяща за мен?;, В кой колеж на университети да кандидатствам?; Как да подготвя кандидатурата си? и др.

Курсистите ще се срещнат със студенти, които вече са кандидатствали и ще получат съвети за успешен прием. Те ще получат примери за добро мотивационно писмо за избраната специалност и примерни изпити с отговори, за специалностите, за които се изисква полагането им. Част от програмата са примери за силно мотивационно писмо, въпроси, задавани на интервюта в предишни години, както и съвети за преодоляване на стреса преди интервюто.

Курсът се провежда в малки групи до 8 курсисти, за да бъде обърната специално внимание на всеки според неговата индивидуална подготовка и желания.

Курсът е разработен да подпомогне отличните, които се целят в най-добрите университети и отчита засиления интерес към двете водещи елитни институции през последните години от Пловдив и региона. Той е съобразен и с по-ранните срокове за кандидатстване на Оксфорд и Кеймбридж, които са до 15 октомври, а не до 15 януари, на следващата година, когато е срокът за всички останали университети.

Само за тази година чрез "Световно образование“ са подадени 33 кандидатури, при 20 кандидатури през миналата година. Сред предпочитаните специалности за обучение тук са компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).