Лекари спасиха пловдивчанка в миастенна криза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 14.02.2019
9881
Лекари от отделение по анестезиология и интензивно лечение в пловдивска болница спасиха пловдивчанка в миастенна криза, страдаща от миастения. 70-годишната жена беше в изключително тежко състояние - не можеше да ходи, трудно дишаше и едва преглъщаше, разказа началникът на отделението и добави, че с постъпването пациентката веднага е поставена на изкуствена вентилация.

Тя е докарана в болницата от близките, на които лечебни заведения в Пловдив и София отказват лекарска помощ. Медиците поемат грижите за жената и провеждат най-модерното лечение, съобразно всички световни медицински стандарти – с плазмафереза, извънтелесно очистване на организма от циркулиращите в него патологични антитела и имунни комплекси и  имуновенин, препарат за подсилване на имунитета.

Благодарение на положените усилия след около месец тя е изписана и си тръгва от болницата самостоятелно, не само ходи, но може да диша и преглъща сама. Принос за успешния изход имат и двама експерти от  УМБАЛ "Св. Георги“ в Пловдив -  проф. д-р Янко Илиев, началник на Токсикологията и проф. д-р Мария Манова, водещ специалист в областта на имунните невропатии. Те се отзоваха и ни оказаха пълно съдействие, увери д-р Тони Пълдъмова. Според нея и медици от екипа – д-р Мирослава Тилкиян и д-р Маргарита Вачева, резултатът е плод и на партньорството на роднините на болната, които през цялото време са на тяхно разположение и напълно ги подкрепят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).