Лекар от Пловдив с много силни думи, посочи единственото спасение от вируса!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
11:32 / 21.09.2021
16247
"Не можем да се крием зад маските цял живот! Единственото ни спасение са имунизациите! Важно е да се имунизираме. Няма такъв вариант, при който да не се разболеем, във всички случаи ще се срещнем с вируса. Или ще се имунизираме, или ще се разболеем, друг вариант няма". Това каза пред журналисти д-р Костадин Сотиров, общопрактикуващ лекар в Пловдив, който днес бе награден за това, че е направил най-голям брой имунизации от началото на процеса у нас - общо 1100, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Лекарят призова хората да мислят освен за себе си и за роднините си, защото "много е тежко, когато заразиш близките си хора, това е равносилно на убийство и се преживява много трудно след това".

Д-р Сотиров обясни, че винаги говори с пациентите си, за да може те да са добре запознати, за да може след това да обяснят и на роднините си, че е добре да се имунизират. Защото по този начин те ще запазят и себе си, и роднините си.

"Сега ги агитираме и за имунизациите срещу грипа, тъй като родителите, които не са имунизирани, заразяват децата си, а те страдат тежко", каза д-р Сотиров. Той посочи, че винаги успява да убеждава хората, като им обяснява до какво води заболяването и как ваксината може да ги предпази.

"Нивото на безопасност на ваксините е толкова високо, че позволява да се имунизират и бременни жени и кърмачки", каза лекарят и добави, че това сега се прави масово в света и касае както противогрипната ваксина, така и тази срещу ковид.

"В момента няма друг начин бъдещата майка да защити детето си, не само тя, но и цялото семейство, в което живее. Всички данни по света досега доказват, че ваксината дава добри резултати когато се имунизира кърмачка, защото по този начин тя защитава и себе си и детето си, ако се заразят", каза д-р Сотиров.  

"Към момента се задържа нивото на желаещите за ваксинация в Пловдив и областта. Въпреки това Пловдивска област е с най-високо имунизационно покритие в цялата страна", посочи д-р Костадин Сотиров. 

Той призова колегите си да говорят с всеки пациент поотделно, защото само така може да се постигне по-добър резултат.


Виж коментарите (6)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).