Кувьоз събира прах, вместо да спасява неопетнени човешки животи

Автор: Васил Динев
Коментари (9)
10:27 / 08.03.2016
8276
Детската клиника към УМБАЛ "Свети Георги" вчера получи дългоочакван подарък - кувьоз от висок клас, който може да спаси живота на десетки недоносени бебета. Апаратът бе дарен от фронтмена на група "Ренегат" Константин Кацаров. 

Каква е предисторията на това дарение обаче? Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса поста на "Ренегат" във Фейсбук:

Това на снимката до Константин Кацаров е кувьоз. Кувьозът си има история:

През "далечния" септември на 2015 година тази апаратура, предназначена за спасяване на новородени, е обещана на едно здравно заведение.

Във връзка с това обещание "виден доброжелател" на изкуството и човешките ценности от град Пловдив организира благотворително мероприятие, в което десетки музиканти и граждани се включват безвъзмездно.

За щастие нужните средства са събрани, но за нещастие обещанието остава без покритие. По напълно ясни причини, музиканти, почитатели и здравното заведение са излъгани. Кувьозът вместо да спасява неопетнени човешки животи, събира прах.

Да, събира прах , чакайки организатора на "благотворителното мероприятие" да занесе събраните средства на нужното място.

Но това беше до вчера! След като ние - група от хора, изповядващи нормални човешки ценности, бяхме уведомени за тази злополучна ситуация, се договорихме с фирмата, която предоставя съоръжението, и дарихме кувьоза на болницата.

Нашата група се разграничава и осъжда това тежко, преди всичко морално престъпление! 

То е такова, защото една преднамерено комерсиална мисъл е въвлякла в своя употреба чувствителността на музиканти и почитатели и в своя услуга е подвела здравното заведение и Община.

Сега няма да назовем името на това лице. Повечето от Вас се досещат кое е то. Повечето от Вас са били използвани и манипулирани от него през годините.

Манипулация, превърнала се в нечий бизнес. Не, ние повече няма да помагаме този човек да се прехранва с лъжи, лицемерие, измами и светотатство. Чашата преля! Но този път се надяваме прелялата чаша да удави самия извършител!

Преди публично да назовем името му, ще го оставим отчаяно да намери изход от жалкото си деяние.

Предполагаме, че и неговите последователи и ухажори ще опитат да сторят същото. Нека мислещите и съхранилите достойнството и част от добродетелите си хора му зададат само един въпрос:

- Защо, след като животоспасяващата апаратура беше в наличност и ние бяхме събрали нужните средства, ти не спази обещанието си?

С Уважение и Респект към всички Вас - група "Ренегат" и Приятели!!!

Дарението днес е направено от името на всички, Безвъзмездно дарили трудът и средствата си на благотворителната вечер през септември 2015!

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).