Културата и туризмът - акцент в разговорите между Пловдив и Лвов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:31 / 01.06.2016
3248
В рамките на работното посещение в Лвов, Украйна, делегацията от Пловдив, водена от кмета Иван Тотев, проведе поредица от опознавателни срещи преди подписването на споразумение за сътрудничество между двата града. 

Първата среща бе със заместник-кмета по икономическите въпроси и градоустройството - Ростислав Дацкивим и началник-управление "Външно икономически отношения и инвестиции" - Олга Сивак. 

По време на разговорите двете страни разказаха своя опит в работата по проекти и привличане на инвестиции в сферата на транспорта, екологията и общинската икономика.

Следващата среща на делегацията, в чиито състав са заместник-кметът Розалин Петков, заместник-кметът Амелия Гешева и председателят на Общинския съвет Савина Петкова, бе с началника на управление "Култура" - Михаил Мороз, началника на управление "Туризъм" - Галина Малец и директора на Общинска агенция за подготовка на събития - Лина Остапчук. Основният акцент в разговорите бе културата, развитието на туризма и многобройните прилики между двата града.

От 2009 г., Лвов е културна столица на Украйна и град под закрилата на ЮНЕСКО. Културният календар включва над 50 фестивала и многобройни културни събития. Има силно развит туризъм, заради който градът е обявен от Lonely Planet в Топ 10 на местата, които трябва да бъдат посетени през 2016 г.

Лвов притежава 2500 монумента, 120 църкви, повече от 60 музея от епохата на Ренесанса, 70 хотела и около 1500 ресторанта, кафенета и заведения за обществено хранене. Населението наброява 757 000 жители, като всеки пети е студент.

Иван Тотев разказа на домакините за предстоящото най-голямо събитие - "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г." 

Бяха договорени конкретни стъпки за обмена на културни продукти още до края на тази година. Набелязани бяха и няколко проекта, в които Лвов и Пловдив ще си сътрудничат като побратимени градове и партньори през 2017, 2018 и 2019 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...
Реновираха зона в центъра на Пловдив
Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кол...
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).