Култов запис: Сводник се изправи срещу убиец и крадец в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:33 / 29.11.2018
21733
На лишените от свобода им е забранено да притежават мобилен телефон в затвора. Обществена тайна обаче е, че почти всеки затворник има такъв. Освен това с тях се търгува в затвора. Това стана ясно на днешното заседание срещу Мартин Митев - Кабуто и Калоян Алексиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те са обвинени, че са откраднали телефона на друг лишен от свобода - Калин Витанов.

Днешното съдебно заседание протече с разпити на свидетели, повечето от които са и към момента излежаващи присъди в пловдивския затвор. Доста обстоятелствен бе разказът на свидетеля Христо Попантонов. Той не подкрепи тезата, че Милен и Калоян са откраднали телефона на Калин Витанов. Последният излежава присъда за сводничество и дори бе наречен от Попантонов "кисел и миризлив сводник". Въпросният телефон бил на Кабуто и Калоян, които го продали на Витанов срещу наркотици. Той обаче им дал само половината за телефона и те отишли да си го вземат. Освен това Витанов предлагал некачествен наркотик, от който подсъдимите и други затворници повръщали. 

Последва очна ставка между Попантонов и Витанов, който отрече думите на Попантонов. Христо Попантонов пък допълни, че подсъдимите не са "цветя за мирисане", но са изнудвани от Витанов.

Иначе Калин Витанов твърди, че на 4 февруари тази година бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Двамата се нахвърлили върху сводника и започнали да дърпат телефона от ръцете му, дори му извивали пръстите. Успели да вземат мобилното устройство и избягали, а Витанов ги последвал. Оплакал се на надзирателите. Малко по-късно видял, че и часовникът му го няма. Няколко дни по-късно лекар го прегледал, защото го болели пръстите, извадил си и медицинско. Подал и жалба.

От своя страна и двамата подсъдими заявиха, че не се признават за виновни и ще дадат обяснения след като бъдат разпитани свидетелите. Калоян Алексиев излежава присъда за убийство, а съучастникът му - Кабуто, има 22 присъди за кражби и грабежи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
01.07.2019 Каква ще е съдбата на затворниците, откраднали телефон от свой колега?
11.01.2019 Болен затворник отложи култово дело в Пловдив
29.11.2018 Ето какви неща стават в пловдивския затвор!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).