Кръщават улица в Пловдив на Милен Добрев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:11 / 24.03.2015
6216
Улици в Пловдив и село Житница може да носят името на последния ни олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев, стана ясно в деня на погребението на 35-годишния богатир, чието голямо сърце не издържа и той почина в събота, пише "Труд".

Зам.-кметът по спорта на Пловдив и футболна легенда Петър Зехтински ще внесе предложението на някоя от следващите сесии на местния парламент. Милен Добрев бе удостоен със званията "Почетен гражданин на Пловдив" и "Почетен гражданин на община Калояново", след като стъпи на олимпийския връх в Атина през 2004 г. Представители на местната власт искат сега да увековечат завинаги името на прославилия България щангист.

"Милен Добрев заслужава напълно на негово име да бъде кръстена поне една улица в Пловдив и то не само защото той е последният в историята олимпийски шампион в нашия древен град", коментира Зехтински.

На същото мнение е и Александър Абрашев, кмет на община Калояново, на чиято територия се намира родното село на олимпийския, световен и европейски шампион. Идеята да бъде кръстена улица първи дадоха неговите съселяни от Житница, където обаче всички улици са с цифри, а не с имена, уточни кметицата Цецка Йотова.

"Ще обсъдим тази идея и със сигурност ще вземем едно стойностно решение, което ще внесем за гласуване в общинския съвет на община Калояново", заяви Йотова.

"Милен Добрев заслужава неговото име да носи главната улица на селото, но тежката дума имат хората от Житница - смята Абрашев. - Аз ще застана зад всяко тяхно предложение, касаещо този голям човек и спортист. Той ще остане вечно млад... ШАМПИОН!"

Да се поклонят пред тленните останки на Милен Добрев пристигнаха десетки големи щангисти - спортисти, треньори и ръководители, включително и настоящият президент на федерацията Неделчо Колев. Край Културния център в Житница бяха и четиримата най-известни треньори в този спорт от Пловдив и Асеновград - Димитър Стойков, Кръстю Милев, Борислав Налбантов и Лъчезар Кишкилов. Величко Чолаков, най-добрият приятел на "Мистър Клийн" в щангите, както наричаха Милен, носеше белия ковчег с тялото на шампиона, което бе положено за поклонение в католическия храм "Успение Богородично".

Там съболезнования приемаха бащата Атанас, втората му майка Сийка, 88-годишната баба Мария и съпругата му Кирилка, която пристигна от Бургас. Бившата хандбалистка на "Авес" (Бс) и "Агротел-ПУ" не криеше сълзите от загубата на бащата на сина си Кристиян, който на 14 март навърши 6 години - точно седмица преди кончината на Милен. Цяла Житница се стече на погребението на най-именития жител в историята на селото, а приятели и спортни хора от цяла България също пристигнаха, за да отдадат последна почит на шампиона и човека Милен Добрев


Виж коментарите (1)

Още по темата (9):
24.03.2017 Вижте как ще изглежда Мемориален обект "Милен Добрев“
24.03.2015 Още се чака експертизата за смъртта на Милен Добрев
22.03.2015 Роднините: Милен имаше проблеми с кръвното, не си пиеше редовно
лекарствата
22.03.2015 Светът отрази тъжната новина за смъртта на Милен Добрев
21.03.2015 Тялото на Милен Добрев бе откарано за аутопсия в "Съдебна медицина"
21.03.2015 Приятели на Милен: Потресени сме, беше много добро момче
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).