Кризата принуди крадците да се връщат към кражбите от 90-те години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
12:24 / 08.12.2010
4807
Завръщат се позабравените кражби от преди години в следствие на финасовата криза в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Вече не е демоде да ти откраднат чистачките или огледалата на колата, всичко това се връща със страшна сила и отново се забелязва по пловдивските улици. Черният пазар за крадени вещи от автомобили в момента процъфтява. Крадените вещи се котират на много по-ниска цена от новите такива в магазините и затова са по-търсените.

От полицията в Пловдив са преполагали, че кризата ще увеличи в пъти уличните кражби и това наистина се оказва факт към днешна дата.

Пред медии ст. комисар Тодор Чонов заяви, че за годината в Пловдив са регистрирани около 10 000 престъпления като 70% от тях са кражби. Много са зачестилите кражби на лични документи от автомобилите като целта на крадците е те да бъдат продадени впоследствие, допълни Чонов.

Пловдивската полиция е направила и "карта на престъпността" в града като в районите с риск са поставени повече служители на реда, за да се предотврати нарастващия брой кражби.

Много са случаите и на отмъщения по собствеността на хората от "българска любезност": надраскани коли, счупени огледала и пр., каза още Тодор Чонов.

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).