Крищина Бранко ще разкаже своите любими истории на Античния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:14 / 15.09.2014
2502
От няколко дни на главната улица в Пловдив звучи фадо. Поводът е концертът на Античтия театър в сряда, 17 септември, на Крищина Бранко. За първи път ще прозвучи лиричната португалска песен - фадо в Пловдив.

За първи път в Пловдив ще гостува една от най-изявените португалски фадо изпълнители. Със седемнадесет години на сцена и тринадесет албума зад гърба си певицата има много богат артистичен опит и силно сценично присъствие и радва почитателите си по целия свят. 

Който веднъж я е чул, остава омагьосан от чистия й, мек глас, нежното и фино излъчване. На 17 септември на сцената на Античния театър тя ще разкаже своите любими истории с песните, които е пяла през тези 17 години. 

"Хората са важни, когато разказваш истории и пееш, трябва да си чувствителен към заобикалящата те среда, аз така възприемам работата си и са старая да бъда реалист. Затова и винаги събирам впечатления, включително и когато пътувам, нося впечатления от местата, които посещавам...", споделя певицата.

Португалската певица притежава простота и елегантност, които изглеждат задължителни в тази музика, за да се постигне онази алхимия, която превръща силното чувство в изкуство. За нея:

"Фадо е животът, начин на живот, освен, че е и име на песен или ако щете това е песен, която описва живота на хората от Юга, в една страна, заобиколена от вода, накрая на Европа, обърната към хоризонта, към Новия свят".

Нейният глас носи фадо емоцията, а останалото е музика, представена от виртуозния изпълнител на специалната португалска китара - Бернарду Куото и авторът на композициите, пианистът Рикарду Диаш и контрабасистът Бернарду Морейра.

Концертът на Крищина Бранко ще бъде на 17 септември в Античния театър в Пловдив от 20:30 ч. Билети за концерта може да намерите в магазин "Мюзик център", на касата пред Общината в Пловдив и в мрежата на "Тикетплюс".

В случай на лоши метеорологични условия концертът ще се проведе в Концертна зала. Билетите ще важат без презаверка.

Концертът на Крищина Бранко се организира от "Джаз Плюс" с любезната подкрепа на института "Камойнш" и на посолството на Португалия и в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).